Saturday May 30 , 2020
Text Size
   

E mas villa apartment
Detail Rent : RM 900.00 / month
Land space : 1,080.00 m²
Kemudahan : Berhampiran Sekolah, Pengangkutan Awam, Taman Permainan, Berhampiran Pusat Jagaan kanak-kanak, Balcony, Berhampiran Pusat Bandar, Berhampiran Masjid/Surau, Ground floor
Detail
KONDOMINIUM 2 TINGKAT UNTUK DISEWA
Detail Untuk wanita sahaja Rent : RM 350.00 / month
Living space : 900.00 m²
Kemudahan : Pengangkutan Awam, Berhampiran Shopping Complex, Aircondition, Kolam Renang, Balcony, Berhampiran Pusat Bandar, Berhampiran Masjid/Surau, Fully Furnished
Detail
HOUSE FOR RENT IN BINTULU
Rent : RM 2,000.00 / month
Kemudahan : Berhampiran Shopping Complex, Aircondition, Berhampiran Pusat Jagaan kanak-kanak
Detail

8 tip membeli rumah pertama untuk tahun ini

Tidak terlalu mudah namun tidak juga terlalu sukar untuk membeli rumah pertama.

Janji anda mempersiapkan diri dengan pengetahuan yang betul untuk tip-tip penting membeli rumah pertama. Terdapat banyak masalah yang anda tidak mampu untuk membeli rumah kemudianunya nanti. Sekiranya tidak, anda yang bersalah. Jangan salahkan orang lain pula nanti.

Adakah anda serius ingin tahu mengenai tip membeli rumah pertama terutamanya pada tahun ini? 

Tip membeli rumah pertama # 1: Beli untuk diri sendiri atau pelaburan?

Sebagai mesej Tuan Harith Faisal dalam jawatannya, jika rumah pertama yang kita beli adalah matlamatnya adalah untuk duduk, sukar untuk kita membuat pembelian lain. Lebih sukar jika rumah pertama kita beli, ia 'makan' sebahagian besar pendapatan bulanan kita.

Nah, maka aliran tunai kami akan terganggu, jadi ia tidak cantik. Jika aliran tunai tidak cantik, bagaimanakah saya boleh membeli rumah?

Read more: 8 tip membeli rumah pertama untuk tahun ini

Tips dan panduan mencari rumah sewa di Malaysia

Anda baru nak mencari rumah sewa?

Lepas dah berpindah, aku ingin ceritakan tip mencari rumah sewa di Kajang ni. Cara ni boleh digunapakai oleh semua orang yang ingin cari rumah sewa. Perkara pertama yang perlu kita tahu adalah tempat atau kawasan yang kita nak menyewa. Dengan teknologi sedia ada, gunakan aplikasi Google Map dalam pencarian kita tu.

Kan senang kerja. Tak perlu korang nak susah-susah turun padang dulu. Selepas sudah dapat pandangan lebar kawasan-kawasan yang kita nak menyewa, baru kita turun padang.

Ini antara tip dan panduan mudah cari rumah sewa yang aku dapat kongsikan untuk korang. Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda tentang tips dan panduan mencari rumah sewa di Malaysia dan perkara yang perlu diambil kira untuk memilih rumah sewa. Semoga bermanfaat untuk kita semua. 

Read more: Tips dan panduan mencari rumah sewa di Malaysia

Mortgage Payment Calculator

Mortgage Payment Calculator

 

Malaysian Business Locations Directory

ONEXOX Peneraju Prabayar Kadar Jimat

Kini Sedang Online

We have 475 guests and no members online

Rekod Pelawat

1985937
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
5003
5867
39954
1908692
152442
140324
1985937

Your IP: 3.235.75.174
Server Time: 2020-05-30 22:24:05

Tinggalkan Pesanan

Direktori Iklan Rumah SewaShoutbox disediakan untuk para pelawat yang sedang mencari rumah sewa sahaja. Jika anda mahu meiklankan rumah sewa anda, sila rujuk cara-caranya di halaman ini.

Facebook Page

Kereta Sewa

Kelebihan Kami

Jika anda merupakan pemilik rumah yang sedang mencari penyewa untuk rumah anda, maka di sinilah tempat yang paling sesuai untuk mengiklankannya. Kenapa? Baca selanjutnya...

Masukkan iklan anda

Ingin mengetahui bagaimana cara-cara untuk memasukkan iklan rumah sewa anda disini dengan percuma? Kini anda tidak perlu lagi mengeluarkan belanja besar untuk kos pengiklanan yang lebih efektif! Klick di sini.